• USKORO

15. i 16. prosinca 2019. "ORAŠAR" - Božićna bajka u Glazbenoj školi Karlovac

15.12. 2019. 20:00 sati, Božićna bajka Simfonijskog orkestra Glazbene škole Karlovac GK Zorin dom

Božićna bajka, večer u kojem nastavnici postaju simfoničari!!!“

 

Koncert  Simfonijskog orkestra Glazbene škole Karlovac pod nazivom Božićna bajka- Orašar, održat će se u nedjelju, 15. prosinca i ponedjeljak 16. prosinca 2019. godine u Gradskom kazalištu Zorin Dom s početkom u 20,00 sati.  

 

Grad Karlovac je u razdoblju od 1949.do 1966. godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji je imao Gradski simfonijski orkestar. U njemu su i tada svirali nastavnici Glazbene škole, a djelovali su pod vodstvom poznatog dirigenta i tadašnjeg ravnatelja škole Josipa Vrhovskog. Godine 1966. prestao je s radom zbog financijskih razologa.

Nakon pune 53 godine Simfonijski orkestar Glazbene škole Karlovac ponovno u punom sjaju pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija. Simfonijski orkestar čine nastavnici, studenti, učenici Glazbene škole Karlovac i gosti iz Zagreba i Rijeke. Tradicija muziciranja nastavlja se i naši sugrađani će moći  uživati u predblagdanskom ugođaju kao i u svim većim gradovima gdje su ovakvi programi uobičajeni.  Kao i uvijek, koncerti Glazbene škole Karlovac  namijenjeni su učenicima glazbene škole i njihovim roditeljima kao primjer vrijednosti glazbenog obrazovanja i njihovog cilja.

Na programu će se naći najpoznatije klasične kompozicije koje se izvode u predblagdansko vrijeme, kao i bezvremenska Suita Orašar. Solisti Božićne bajke su Tomislav Božičević, tenor i Vedran Mikić, violina, a gosti koncerta su male balerine Baletnog studija Gradskog kazališta Zorin dom.

Program Božićna bajka  nastao je već šestu godinu zaredom u partnerstvu s Gradskim kazalištem Zorin Dom i financijskom potporom Karlovačke županije i Grada Karlovca.

 

Ulaznice po cijeni od 50 kn na blagajni Zorin doma.

POPUST! - Ulaznice za učenike Glazbene škole Karlovac 20 kn