17. Međunarodna ljetna škola gitare

Za mlade gitariste osnovnih i srednjih glazbenih škola koji žele dobiti novo, zanimljivo iskustvo u sviranju klasične i popularne glazbe

Posebna pažnja posvećena je skupnom muziciranju te svi sudionici sudjeluju u komornim sastavima i zajedničkom orkestru.

Inicijator i voditelj seminara je prof. dr. Miroslav Lončar, profesor gitare i voditelj programa gitare u Loudoun County Public Schools u SAD-u. Uz profesora Lončara voditeljica je i njegova supruga dr. Nataša Klasinc – Lončar. Na seminaru također sudjeluju Žarko Ignjatović, docent na Pedagoškom fakultetu u Mariboru i profesor Srednje glazbene i baletne škole u Ljubljani, Armin Abdihodžić, profesor gitare na University of Alaska at Anchorage, te nastavnice gitare karlovačke Glazbene škole Darinka Drenjančević i Tena Bunčić.

Ove godine će se održati i tri masterclassa, Viktora Vidovića, Josinalda Coste i Žarka Ignjatovića, te seminar jazz improvizacije.

Dnevni raspored ljetne škole podijeljen je u dva dijela. Tijekom prijepodneva polaznici imaju individualne satove (masterclassove) i satove komorne glazbe, a poslije podne predviđeno je za popularnu glazbu i jazz te sviranje u orkestru gitara. Večeri su posvećene bogatom koncertnom životu i druženju s poznatim umjetnicima, voditeljima i sudionicima seminara.

Također su predviđeni i nastupi polaznika u predzadnjoj večeri te u zadnjoj s komornim sastavima i orkestrom. Tijekom tjedna je predviđen izlet na neku od karlovačkih rijeka gdje će se polaznici malo odmoriti, okupati i neformalno družiti.

Svaki polaznik će za uspomenu dobiti majicu s logom Ljetne škole.

 

Međunarodna ljetna škola gitare održavat će se u prostorijama Glazbene škole u Cesarčevoj 3, svakog dana od 9 do 12  sati i od 15 do 18 sati

  • cijena seminara je 750 kn – uplatiti uz prijavu na račun HR 12 2400 0081 1902 4134 8
  • smještaj polaznika u Dječjem domu V.Nazor
  • čitko ispunjene prijave (u privitku) s potvrdom o uplati poslati najkasnije do 26. 06. 2016. na adresu:

Glazbena škola Karlovac, Cesarčeva 3

47000 Karlovac

 

Pokrovitelj Međunarodne ljetne škole gitare :

Karlovačka županija i Grad Karlovac

 

Organizacija:

Glazbena škola Karlovac, Cesarčeva 3

 

Dokumenti