• USKORO

Božićna turneja gitarista i ove godine uveseljava najmlađe Karlovčane

5.12. u 13,15 h
U predblagdansko vrijeme, pored najavljenog Adventa u Glazbenoj od čak 24 koncerta učenika i profesora u prosincu, ističe se još jedan hvalevrijedan projekt Glazbene škole Karlovac

Profesorica gitare Tena Bunčić sa svojim će učenicima i ove godine održati Božićnu turneju gitarista na čak dvanaest karlovačkih lokacija. Ideja se rodila prije dvije godine kada je Tena Bunčić s četvero svojih učenika osmislila prigodni blagdanski program za komorni sastav gitara. Mladi gitaristi na svojim koncertima kroz klasični pristup glazbi dočaravaju pravi blagdanski ugođaj, ali i poučavaju svoju publiku o brojnim zanimljivostima i anegdotama koje se vežu uz svima dobro znane blagdanske melodije. Cijela je priča izvrstan edukativni projekt u kojem djeca poučavaju djecu na drugačiji i zabavan način. 
Ovogodišnja turneja u trajanju puna dva tjedna održat će se u pojedinim karlovačkim vrtićima, osnovnim školama i javnim ustanovama, a posebno su izdvojena dva nastupa otvorena za javnost – u srijedu, 21. prosinca u 19 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice Ivana Gorana Kovačića i u četvrtak, 22. prosinca u 17.30 sati u Knjiguljici u Radićevoj ulici. Svi koncerti su besplatni te je to dar mladih izvođača i njihove profesorice najmlađim Karlovčanima. 
Jedan  koncert ima poseban značaj za putujući tim Glazbene škole Karlovac. To je posjet najmlađim korisnicima pedijatrijskog odjela Opće bolnice Švarča koje će mali glazbenici razveseliti kreativnim darovima koje sami izrađuju u pauzama između koncerata.  

Gitare: David Banay (5. r.), Matija Furač (5. r.), Mislav Penić (5. r.), Dora Spudić (5. r.)
Mezzo-sopran: Dora Gornik (2. sr.), učenica Radmile Bocek, prof. 
Udaraljke: Jakov Bunčić (1. r.), učenik Pavla Golubića, mag. mus.
Mentorica: Tena Bunčić, prof.