Kava s Bachom

jazz / blues / rock obrade od 10 do 12 sati u ugostiteljskim objektima, školama, knjižnicama i čitaonicama u Karlovcu, Vojniću, Ozlju i Dugoj Resi

Nakon Noći glazbe, subotnje jutro započinje događajem koji smo nazvali Kava s Bachom. Inspiracija za ovaj događaj proizašla je iz poznatog Bachovog djela „Kantata o kavi“. Program se provodi tako da se u vrijeme ispijanja prve jutarnje kave na subotnjoj špici (od 10 do 12 sati), u najposjećenijim ugostiteljskim objektima u okolici škole, a i šire, emitira Bachova glazba.

Kava s Bachom događa se u suradnji s Trend radiom, Prvim karlovačkim radiom i s lokalnim ugostiteljskim objektima u okolici Glazbene škole Karlovac, a ove će se godine suradnji pridružiti i ugostiteljski objekti grada Ozlja i općine Vojnić te knjižnica Duga Resa, Gradska knjižnica i čitaonica Ivana Belostenca u Ozlju te Knjižnica i čitaonica Vojnić.

Kroz dva sata spomenute radijske postaje emitirat će obrade Bachove glazbe (jazz, gospel, blues, rock…) pa se na taj način i posjetitelji ugostiteljskih objekata pretvaraju u ljubitelje Bachove glazbe (Bacholjupci).

U isto će se vrijeme u knjižnici Glazbene škole Karlovac odvijati edukativni program poticanja čitanja dostupne literature o klasičnoj glazbi na hrvatskom jeziku. Također će biti čitana djela poznatog karlovačkog pjesnika Slavka Mihalića koji je napisao i zbirku pjesama o slavnim skladateljima među kojima je i pjesma o J. S. Bachu. Sve će se to putem live streaminga prenositi u knjižnice i čitaonice u Vojniću, Dugoj Resi i Ozlju.

Dokumenti