• USKORO

3. HarmoniKA festival

5.5. u 11,00 h

Više od 160 učenika harmonike sastavljenih u jedinstveni veliki orkestar kroz gotovo 2 sata glazbenog programa na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, kod Žabe i u Glazbenom paviljonu.

Susret harmonikaških orkestara Hrvatske koji se održava treću godinu zaredom kao obilježavanje Svjetskog dana harmonike (6. svibnja).

Sudionici :

Harmonikaški Orkestar Glazbene škole Karlovac

Harmonikaški orkestar Glazbene škole u Varaždinu

Harmonikaški orkestar Glazbene škole Zlatka Grgoševića, Sesvete, Zagreb

Harmonikaški orkestar Umjetničke škole Matko Brajše Rašan, Labin

Harmonikaški orkestar Glazbene škole Rudolf Matz, Zagreb

Harmonikaški orkestar Glazbenog učilišta Elly Bašić, Zagreb

Harmonikaški orkestar Vukovar

Harmonikaški orkestar Glazbene škole Virovitica

Tijekom programa i na završetku koncerta u istom trenutku  zasvirat će svi sudionici programa zajedno što daje posebnu vrijednost programa, jedinstvenog u Republici Hrvatskoj. Cjelokupni program prati se putem live streama na Facebook i web stranici Glazbene škole Karlovac.

Zanimljivost ovogodišnjeg HarmoniKA festivala je da će svi članovi orkestra sa posjetiteljima postati sudionici realizacije prve E-RAZGLEDNICE grada Karlovca koja će nastati upravo na toj manifestaciji. E-razglednica će biti vidljiva na  www.glazbena-ka.hr

Projekt „Karlovac kroz glazbu i sliku – Multimedijalna e-razglednica Karlovca“ Glazbene škole Karlovac u partnerstvu s Mješovitom industrijsko-obrtničkom školom Karlovac dobio je potporu Ministarstva turizma RH kroz javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama u turizmu u 2018. godini – PROMOCIJA I JAČANJE KOMPETENCIJA STRUKOVNIH ZANIMANJA ZA TURIZAM 2018.