• USKORO

Karlovačko ljeto i perivoj stvoreno je za uživanje u glazbi!

PIANO MARATON

U utorak, 30. lipnja 2020. godine s početkom u 14 sati Glazbena škola Karlovac priprema za vas tradicionalni Piano maraton.

Već u 12 sati u Glazbeni paviljon doprema se koncertni klavir, a nakon tonskih proba počinje službeni program na kojem nastupaju učenici Glazbene škole u Varaždinu, Glazbene škole Zlatka Grgoševića iz Sesveta, Glazbene škole Vatroslava Lisinskog iz Zagreba i Glazbene škole Karlovac.  

U 20:30 u Glazbeni paviljon stiže Lovre Marušić, jedan od najboljih pijanista mlade generacije. Svaki Lovrin koncert publiku ostavlja bez daha pa se zato radujemo i ovoj izvedbi pod karlovačkim zvjezdanim nebom.

Dragi prijatelji, uz uživanje u glazbi moramo biti i odgovorni - pridržavajte se higijenskih mjera i mjera fizičke distance u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to ćemo naravno činiti i mi, na pozornici i oko nje. Karlovački perivoj dovoljno je velik da možemo sigurno uživati u Piano maratonu, glazbenim poslasticama koje vrijedno pripremaju za vas učenici hrvatskih glazbenih škola i zvijezda večeri, Lovre Marušić.​

 

LOVRE MARUŠIĆ (Omiš, 1992.) svoje prve poduke iz klavira dobiva od prof. Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Troull, 2006. godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, koju je 2011. godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana a nastavio u klasi Ljubomira Gašparovića kod kojeg je uspješno diplomirao ove godine i stekao titulu magistra muzike. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

 

Dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju «Santa Cecilia» u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju New Stars (2016.) u Manchesteru, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju World Piano Teachers Assosiation  u Londonu (2017.), prva nagrada i apsolutna pobjeda, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić (2016.), prva nagrada i nagrada za najbolju izvedbu djela J. S. Bacha na Međunarodnom natjecanju Jurica Murai u Varaždinu (2016.), nagrada za najbolju izvedbu hrvatskog autora na Međunarodnom natjecanju Ferdo Livadić u Samoboru (2016.), , Grand Prix 20. Međunarodnog pijanističkog natjecanja Mihailo Vukdragović u Šabcu (2016.), prva nagrada na natjecanju Aleksandar Skrjabin u Parizu (2011.), prva nagrada i stipendija zaklade Dino Škrapić u Rovinju (2015.), prva nagrada na 2. Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Karlovcu (2015.), nagrada publike i nagrada dva pijanistička recitala u Miamiju (SAD) u Steinway Piano Gallery - Coral Globes  te u Savanni (Georgia) u ciklusu Piano in the Arts, druga nagrada na Međunarodnom natjecanju Zlatko Grgošević (2002.), prve nagrade na Regionalnim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe (2003., 2005.), druga nagrada i posebna nagrada na Međunarodnom pijanističkom natjecanju slavenskih kompozitora Stanislaw Moniuszko u Parizu (2009.) i mnoge druge. Na glasovitom Međunarodnom pijanističkom natjecanju Hamamatsu u Japanu 2016. godine plasirao se među 24 najbolja pijanista iz cijeloga svijeta.

Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija te je član Vladimir Spivakov fondacije. Kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske, Srbije, Italije, Njemačke, Lihtenštajna, Rusije, Ukrajine, Japana i SAD-a.

Redovito nastupa sa uvaženim orkestrima pod ravnanjem eminentnih dirigenata poput orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, Irkutske filharmonije pod ravnanjem maestra Ilmara Lapinshema, Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem maestra Zorana Juranića, Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, simfonijskog orkestra Muzičke akademije u Zagrebu pod ravnanjem maestra Mladena Tarbuka, orkestra El sistema Srbija pod ravnanjem maestra Gerarda Estrade i mnogim drugima.

Svoje pijanističke vještine usavršavao je kod uvaženih profesora i pijanista poput Nauma Gruberta, Mikhaila Oleneva, Petera Eichera, Snežane Čadikovske, Evgenya Starodubtseva, Szokolaya Balázsa, Dmitrya Bashkirova, Danijela Detonija, Malcolma Bilsona, Kemala Gekića, Eduarda Huberta, Nina Katamadzea, Pavela Gililova i drugih. Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u zvanju asistenta na klavirskom odjelu te je uz violončelisticu Laticu Anić izvršni i umjetnički voditelj festivala komorne glazbe Ostinato u Omišu.