TESLA OZALJ FESTIVAL 2021.

10. SRPANJ 2021.
165. ROĐENDAN NIKOLE TESLE

https://www.facebook.com/glazbena.skola.karlovac

U subotu 10. srpnja 2021. godine u 15 sati počinje provedba projekta Tesla Ozalj Festival 2021. godine koje prema Javnom pozivu financira Ministarstvo turizma i sporta.  Festival će biti održan u skladu s epidemiološkim mjerama  na pozornici Dnevnog boravka na Kupi koji je u partnerstvu s gradom Ozljem postavila tvrtka Izvan Fokusa. Nositelj projekta je Glazbena škola Karlovac, a partneri na projektu su Srednja škola Duga Resa te Obrtnička i tehnička škola Ogulin. Projekt Tesla Ozalj Festival 2021. je inovativan turistički proizvod u funkciji održivog razvoja turizma koji prati nove trendove, a nastoje se promovirati zanimanja: glazbeni instrumentalist, glazbenik teoretičar, medijski tehničar, grafički dizajner te tehničar za željeznički promet.

Dionici projekta su Karlovačka županija, grad Ozalj, Turistička zajednica područja Kupe, Turistička zajednica Karlovačke županije, HŽ Putnički promet, Udruga Tesla Network, Udruga Tehno Oz, Učenička zadruga Klek, restoran Žganjer, Tvrtka Izvan fokusa, obrt Gaudeamus, Euroton d.o.o., Karlovačka gospodarska komora i lokalni OPG-ovi.

Projekt podržava i promovira gđa. Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu, članica odbora za kulturu EU koja brine o promociji hrvatske kulture u Europskoj uniji.

Tesla je svojim izumima zadužio brojne gospodarske grane za nova postignuća pa tako i IT tehnologiju. Zato je u kreiranju ovog projekta na prvom mjestu bila poveznica Teslinih izuma s modernim IT tehnološkim alatima.

Projekt predviđa upotrebu tehnološki suvremenih električnih  crkvenih orgulja uz pojačala i zvučnike, primjenu produkcijskih programa pomoću miksete i kompjutora, prijenos Live streamom i snimanje kamerama. Grad Ozalj je poznata eko turistička destinacija koja promovira eko turizam. Tako je nastala ideja da se pokrene novi Festival koji će posjetiteljima pružiti lokalno iskustvo i promovirati volonturističke akcije. U sklopu projekta predviđene su brojne aktivnosti među kojima se ističu  volonturistički izlet vlakom iz Ogulina u Ozalj i akcija u kojem volonturisti sudjeluju u oslikavanju murala Nikole Tesle.

Važno je napomenuti kako Tesla Ozalj Festival 2021. omogućuje održive i dugoročne aktivnosti koji donose društvenu i gospodarsku korist svim dionicima uključenim u Projekt kao i lokalnoj zajednici. Moguće višednevne dodatne aktivnosti u provedbi festivala u budućnosti mogu snažno doprinijeti širenju gospodarskih aktivnosti u smjeru otvaranja lokalne zajednice prema novim trendovima u turizmu. Lokalna zajednica je spremna na aktivnosti Festivala i zainteresirana za njezin nastavak.

Završni proizvod ovoga projekta bit će multimedijalna e-razglednica, video u kojem je sažeta kompleksnost stvaranja te prezentirano bogatstvo i multidisciplinarnost ovog kulturnog i turističkog proizvoda. E-razglednica nalazi svoju ulogu i u daljnjoj promociji eko turističke destinacije, ali i umjetničkih i strukovnih zanimanja zastupljenih u ovom projektu.