• USKORO

ORAŠAR U KARLOVCU!

GOST IZNENAĐENJA!!!!!!!

 

Koncert Karlovačkog komornog orkestra Glazbene škole Karlovac pod nazivom Božićna bajka - Orašar, održat će se u subotu, 17. prosinca 2022. godine u Gradskom kazalištu Zorin dom s početkom u 20:00 sati.   Ulaznice po cijeni od 30 kn mogu se kupiti na blagajni GK Zorin dom.

Građani grada Karlovca i Karlovačke županije će po uzoru na velike gradove imati priliku poslušati  bezvremensku Suitu Orašar i obrade najpoznatijih kompozicija koje se izvode u predblagdansko vrijeme. Program pod nazivom Božićna bajka izvodi se već devetu godinu u partnerstvu s Gradskim kazalištem Zorin Dom i uz financijsku potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca.

Grad Karlovac je u razdoblju od 1949. do 1966. godine bio jedini grad u Hrvatskoj koji je imao Gradski simfonijski orkestar. U njemu su i tada svirali nastavnici i učenici Glazbene škole. Godine 1966. prestao je s radom zbog financijskih razloga. Nastavak te slavne tradicije dogodio se 2018. godine kad je Glazbena škola Karlovac svoj Karlovački komorni orekstar pojačala s puhačima i udaraljkašima i pretvorila ga u simfonijski. Pod vodstvom karlovačkog dirigenta Vetona Marevcija koncerte Klasika u parku i Koncert u Šancu, sada već tradicionalno izvodi i božićni koncert pod nazivom Božića bajka. Simfonijski orkestar čine nastavnici, studenti, učenici Glazbene škole Karlovac i pridruženi članovi iz nacionalnih orkestara iz Zagreba i Rijeke. Kao i uvijek, koncerti Glazbene škole Karlovac zamišljeni su kao primjer vrijednosti glazbenog obrazovanja i njihovog cilja.

Budite i Vi dio Najljepše glazbene božićne bajke koju će vam izvesti naši vrijedni učenici i nastavnici!